miércoles, 13 de enero de 2016

Detinguts els autors d'un encastament en un centre comercial a Sant Boi de Llobregat

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Boi de Llobregat van detenir cinc persones, tres homes i dues dones, de nacionalitat espanyola, d’edats compreses entre els 24 i els 59 anys i tots ells veïns del Prat de Llobregat, com a presumptes autors d’uns delictes de robatori amb violència, lesions, danys i desordres públics.
 
Quatre detencions van tenir lloc ahir al  matí a Sant Boi de Llobregat i una altra es va realitzar el passat 5 de gener. Tots ells estarien relacionats amb un encastament que va tenir lloc el passat 2 de gener en un centre comercial ubicat al carrer Albaredes de Sant Boi de Llobregat.
 
Aquell dia, cap a les 19.50, un vigilant de seguretat que es trobava realitzant tasques de vigilància de l’establiment, va observar un grup de cinc persones especialitzades en cometre furts al centre comercial que es trobaven a la secció d’aparells electrònics en actitud sospitosa.
 
El vigilant de seguretat va fer un seguiment discret d’aquestes persones i va observar com inutilitzaven el sistema d’alarmes de diversos objectes, en concret d’ordinadors portàtils i tablets. Quan van decidir passar la línia de caixa sense pagar l’import dels articles sostrets, els vigilants de seguretat del centre van requerir la seva atenció. El grup es va negar a acompanyar els vigilants per tal que retornessin els articles i els van començar a increpar de manera agressiva mentre es desplaçaven cap a la porta d’accés del centre per intentar fugir.
 
Mentre els vigilants de seguretat i dos agents del cos de la Guàrdia Civil fora de servei ajudaven a retenir els autors del furt, un d’ells va sortir corrents del centre cap al carrer mentre la resta agredien un dels vigilants donant-li cops de puny i de peu fins que va caure a terra.
 
De sobte, es va sentir un fort cop i molt soroll de vidres trencats i els vigilants de seguretat van veure com un vehicle s’encastava a les portes d’accés del centre i accedia fins a l’interior del hall. Els vigilants van escoltar un dels autors com li demanava a un altre que treies una pistola, però finalment aquest fet no va succeir i van fugir del lloc amb el  vehicle que acabaven d’encastar.
 
Agents de la Unitat d’Investigació de Sant Boi de Llobregat van iniciar la recerca d’aquestes persones, que ha culminat amb la detenció d’una persona el 5 de gener i de quatre més, el dia 12.
 
Els quatre detinguts, tots ells membres de la mateixa família que acumulem un total de 36 antecedents,  van passar ahir a la tarda a disposició judicial i el Jutge de guàrdia de Sant Boi, va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

No hay comentarios: