martes, 12 de enero de 2016

Detinguts cinc homes a Sant Boi de Llobregat per sostreure cablejat de coure de l'AVE

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Boi de Llobregat van detenir el passat divendres 8 de gener cinc homes, de nacionalitat romanesa, d’edats compreses entre els 19 i els 36 anys i tots ells veïns de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força. 
Els fets van tenir lloc el passat divendres poc abans de les 9 de la matinada quan una patrulla de la unitat d’investigació va observar un vehicle que ja li era conegut per haver estat implicat anteriorment en robatoris de coure i més concretament a la línia ferroviària. Ara fa dos mesos, el novembre de 2015 ja van interceptar el mateix vehicle també amb coure sostret i es va detenir als seus ocupants.
 
En aquesta ocasió, a l’interior del vehicle hi viatjaven cinc persones i es dirigia a una deixalleria de Sant Boi de Llobregat, amb la intenció de vendre el material sostret.
En el moment que les patrulles dels mossos van aturar-lo, dos dels cinc ocupants van saltar del vehicle i van intentar fugir corrents del lloc, però van ser interceptats pels mossos i tots cinc homes van ser detinguts per un delicte de robatori amb força, després de comprovar que a l’interior del vehicle hi havia un total de 670 quilograms de coure presumptament sostret.
Tot seguit, els investigadors van indagar sobre la procedència del coure comissat i es va poder determinar que procedia d’un robatori, realitzat aquella mateixa nit, a la línia d’alta velocitat a la zona del Vendrell i més concretament a la població de Santa Oliva (Tarragona).
Aquest robatori va provocar uns danys valorats en més de 12.000 euros ja que van quedar malmeses les tanques d’accés i els elements de seguretat de la línia.
Els cinc detinguts, amb 20 antecedents, van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

No hay comentarios: