lunes, 23 de marzo de 2015

La contaminació de Llobregat al Parlament

L'Episodi de contaminació del Riu Llobregat, va arribar al parlament,dimarts passat, de la mà del diputat d'ICV Salvador Mila, qui va instar al Govern a "desfer el femonenal lio"de la privatització de l'aigua, en una pregunta al conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila.
Per Milà la gestió de la contaminació del Llobregat demostra que cal que la Generalitat obeexi al Tribunal Suprem i es faci enrrera en la concessió d'ATLL.
“Dos jugaven i el tercer va perdre”, va ironitzar el diputat d’ICV-EUiA que va lamentar que els “jocs creuats” entre AGBAR i ATLL han comportat la sobreexplotació dels aqüífers sense importar el seu impacte ambiental. “Tot per interessos econòmics i per fotre ATLL”, va lamentar Milà que creu que la Generalitat hauria d’haver obligat a AGBAR a tirar de l’aigua d’ATLL. 
El conseller va assegurar  es tracta d'un episodi puntual que no ha tingut conseqüències sobre la població: "En cap moment s'ha posat en risc el proveïment d'aigua. S'han fet 30 inspeccions i no s'han trobat rastres de dioxà. Normalitat absoluta".
També va manifestar que la qualitat de l'aigua del riu Llobregat és "raonablement bona" després que l'Agència Catalana de l'Aigua detectés nivells baixos de dioxano --compost que s'utilitza per fabricar resines--, la qual cosa va obligar a Aigües de Barcelona, controlada per Agbar, a no proveir-se d'aquest riu.
Sobre l'origen de l'abocament, Vila ha assegurat que "no és clar" que sigui conseqüència del procés de codigestió de les depuradores d'aigües residuals d'Abrera i Igualada, que gestiona Acciona, per la qual cosa ha demanat ser prudent en aquesta qüestió.
Els oferim algunes de les fotografies de la sessió parlamentària.

No hay comentarios: