martes, 15 de marzo de 2016

Els alcaldes socialistes del Baix exigeixen el dret a un habitatge digne

Els alcaldes i alcaldesses socialistes del Baix Llobregat sol·liciten a les entitats bancàries i empreses de subministrament complir amb la llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, i que abans del 30 d’abril posin a disposició dels municipis els seus pisos buits, en règim de lloguer social.
Alhora, els i les alcaldesses socialistes del Baix Llobregat sol·liciten una reunió amb la Consellera de Governació, Meritxell Borràs, per tal de tractar els marcs del desplegament de la llei 24/2015. La reunió té com objectiu compartir la situació al territori, i assegurar que el desplegament de la llei no generi desarrelament ni desigualtats territorials.
Més enllà d'aquestes mesures de caràcter urgent, els alcaldes i les alcaldesses socialistes “continuarem defensant que les polítiques d'habitatge es situïn en el centre de l'agenda política, ja que considerem que l’accés a un habitatge digne és un dels nostres drets fonamental, junt amb l'educació, l'ocupació i la sanitat, que cal defensar de forma contundent”, segons ha explicat el Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda.
 A més, els alcaldes i alcaldes han manifestat que cal que s’incrementi el parc públic d’habitatge fins a taxes homologables amb la mitjana europea, especialment en el que fa referència al lloguer social.
Finalment, els i les alcaldesses socialistes demanen “que les mesures adoptades al Ple de la Pobresa es portin a terme de manera urgent i no com ens tenen acostumats el govern de la Generalitat que no ha posat en marxa altres mesures preses al Parlament, com per exemple el pla de Xoc de l’acord de govern de Junts pel sí i la CUP que encara estem esperant que es compleixi”.(Nota de premsa)

No hay comentarios: