viernes, 6 de marzo de 2015

La Comissió d'Urbanisme de l'Àmbit Metropolità valora favorablement l'ajust dels límits del Parc Agrari del Baix Llobregat

La Comissió territorial d’urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona ha informat favorablement avui de la modificació puntual del Pla general metropolità i la revisió del Pla especial de protecció i millora del Parc Agrari del Baix Llobregat. Els canvis acordats responen a la voluntat de reajustar-ne l’àmbit, precisar algunes determinacions gràfiques i de normativa. En aquest sentit, s’amplia la classificació com a sòl no urbanitzable a tots els sòls definits com a espais de protecció especial pel seu interès natural i agrari. Per tant, s’incrementa la superfície protegida. 
El contingut de la modificació del planejament vigent vol incidir sobre aspectes diversos, com les explotacions agràries, els factors de producció, la comercialització, l’abandonament de la superfície agrària,  la presència creixent dels horts lúdics socials, les activitats complementàries i incompatibles i la relació amb els espais naturals.  La planificació es redacta per fer front a les amenaces i debilitats que afecten l’àmbit, com la permanent artificialització dels sòls de l’àrea, de resultes de la implantació de grans infraestructures i serveis en continu desenvolupament, però també per aprofitar les oportunitats i fortaleses de l’àmbit, com el factor de centralitat i proximitat a una conurbació on hi resideix un terç de la població de Catalunya. 
El Parc Agrari del Baix Llobregat es troba en un context metropolità i forma part del sistema de grans espais naturals i agraris amb identitat geogràfica que envolten l’àrea central de la regió metropolitana. Formen l’àmbit terrenys del municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, El Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Cervelló, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei, Pallejà, i El Papiol.  És un territori agrícola d’elevada rendibilitat i extensió, amb una alta qualitat dels sòls que permet una agricultura intensiva d’horta i fruiters.

No hay comentarios: