martes, 8 de marzo de 2016

La Joventut Socialista del Baix Llobregat llança una APP per mòbils per promoure la Igualtat

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, 8 de març, la Joventut Socialista del Baix Llobregat ha publicat una aplicació per mòbils per promoure la igualtat de Dones i Homes.
L'aplicació integra un test sobre feminisme amb qüestions de tipus històric, social, cultural i esportiu entre d'altres, per poder demostrar els coneixements sobre el paper de les dones al llarg de la història, així com les aportacions dels moviments feministes.

L'organització política juvenil ha volgut fer especial enfasi en la prevenció de la violència de gènere, per això en aquesta mateixa aplicació s'integren els Serveis i Recursos Contra la Violència de Gènere de tota Espanya i Catalunya, així com els telèfons 016 o el 900 900 120, i un accés directe al mapa de recursos contra la violència de gènere de tota Espanya.

Per altre banda, s'ha integrat informació de tots els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones de la comarca del Baix Llobregat, és a dir, els SIAD, amb les dades necessàries per a contactar.

Finalment s'ha inclòs un apartat amb vinyetes que exemplifiquen situacions d'una relació abusiva, amb l'objectiu  d'afavorir la detecció de la violència masclista per part de les i els més joves.

En paraules de la secretària d'Igualtat de la Joventut Socialista del Baix Llobregat, Morgana Vargas, "Cal extendre la reivindicació del feminisme durant els 365 dies de l'any", per això "hem apostat per una APP que Integra tota la informació de forma gràfica".a".

Per la seva banda el cebador secretari, Rubén Castro, ha indicar que"reclamem que l'Estat es prengui seriosament la formació i la sensibilització en igualtat", ja què "d'això depèn el canvi o mantenir-se immòbils davant una desigualtat que s'ha demostrat insostenible i injusta ".  Per això "la suma d'esforços, recursos i iniciatives són un impuls més per tal que la gent jove prengui consciència de la realitat ".

De moment, l'aplicació ja pot descarregar-se gratuïtament des de la botiga Play Store per a mòbils i tauletes amb sistema Android, i pot trobar-se amb el nom "Igualtat a l'Baix Llobregat"
L'aplicació "Igualtat al Baix Llobregat" permet:

1) EVALUAR qué sap de feminisme:
L'Aplicació inclou un "Test igualitari": una sèrie de preguntes amb les que posar a prova els seus coneixements en aquesta matèria.
2) Descobrir RECURSOS CONTRA LA VG
Aprengui com detectar la Violència de Gènere i esbrini quins recursos te al seu abast per lluitar contra la violència masclista, incloent els Serveis en els municipis del Baix Llobregat.
3) CONÈIXER LES Joventuts Socialistes
Dins de l'Aplicació trobarà Informació sobre la Joventut Socialista del Baix Llobregat  així com enllaços a les nostres xarxes socials i web.
(Nota de premsa)

No hay comentarios: